Magnesietvloer

 

Duurzaamheid van de magnesietvloer

Magnesiet is een keuze voor duurzaamheid. Met de effecten van de klimaatverandering in gedachten groeit de vraag naar duurzamere producten, die het milieu zo min mogelijk belasten. De magnesietvloer draagt daar een belangrijk steentje aan bij.

 

Magnesietvloer

 

Bewuste keuze magnesietvloer

De keuze voor een magnesiet vloer is een keuze voor duurzaamheid. Met de effecten van de klimaatverandering in gedachten groeit de vraag naar duurzamere producten, die het milieu zo min mogelijk belasten. De magnesietvloer bestaat uit meer dan 80% uit hout en draagt daarom een belangrijk steentje aan bij.

Klimaat en Milieu

Er is geen twijfel over de veranderingen van het klimaat en de effecten daarvan op onze leefomgeving en toekomst zijn erg. Het broeikaseffect vraagt om snel ingrijpen op een breed spectrum van onderwerpen. Hierbij gaat het ook over fossiele grondstoffen en kooldioxide (CO2) uitstoot en dat heeft weer forse gevolgen voor de bouwwereld.

Alternatief Cement

Door de enorme, groeiende vraag naar het relatief goedkope bouwmateriaal hout afval (zaagsel) kunnen wij beton aanzienlijk bijdragen aan de CO2-reductie. Dat is hard nodig om het broeikasaffect te beteugelen. Veel wordt geproduceerd met cement, wat rond de 9% procent van de wereldwijde emissies aan kooldioxide oplevert. Met onze duurzame cementvervanger magnesiet wordt de CO2-uitstoot tot liefst 80% beperkt.

Toegevoegde waarde

De onze technologie levert niet alleen een duurzamer product op, onze technische waarden zorgen ook voor een hoge kwaliteit. Op tal van punten is er winst, zoals een hoge buig- en treksterkte, goede druk en weinig krimp ook zeer goed met vloerverwarming. Het productieproces met de onze technologie wijkt veel af van wat er in bestaande betoncentrales gebeurt.

Naast alle praktische voordelen van de onze technologie zijn er ook milieutechnische en kostenvoordelen. Andere polymeren en daar kan een bepaalde waarde aan gekoppeld worden. In dit kader werken wij samen met kiwa, dat op basis van een uitgebreide testen een onafhankelijk oordeel velt.

Circulariteit

Naast een reductie van de uitstoot van kooldioxide is ook hergebruik van (secundaire) grondstoffen een belangrijk thema voor ons bedrijf . De bouwwereld ook dankzij ons worden opnieuw meer materialen hergebruikt, zodat de circulariteit omhooggaat en de CO2-emissies omlaag.

Ontdek de voordelen van een bewuste keuze voor een magnesietvloer. Deze duurzame en milieuvriendelijke vloeroplossing biedt talrijke voordelen, zoals een lange levensduur, hoge belastbaarheid en uitstekende isolatie-eigenschappen.

 

duurzame en milieuvriendelijke magnesitevloer